The forums are closed as we are moving all discussions into Discord.

Join our Discord server by following this link.

Коментар относно две карти

Форум на български език

Коментар относно две карти

Postby sirK » Sun Mar 29, 2015 8:16 am

Здравейте,
затаен в очакване на своя бета ключ си позволих да разгледам излезналите до момента карти и бих искал да коментирам две от тях.

Това са Johrail's Silencer (Wisdow Artifact) и Vegatation Blockade (Nature Spell) в които аз не виждам никакъв смисъл и приложение, но нека разберем дали правилно ги разбирам:

- Johrail's Silencer – Артефакта изисква четвърти левел и струва четири кристала. Има пет точки енергия, като не може да получава допълнителни!
Текста гласи - всеки път, когато противников герой играе не-shrine карта, ти трябва да платиш нейната цена кристали в точки енергия за да я контрираш, а ако нямаш толкова енергия в Johrail's Silencer го жертваш.
Обобщено имаме скъп артефакт, чиято енергия не може да се зарежда и чиито ефект не може да се контролира. Опонента ти може лесно да я контрира, като примерно играе първо карта струваща 2 кристала (5-2=3енергия), която бива контрирана след което играе карта струваща 4+ кристала, която поради невъзможноста да платиш в енергия и контрираш те задължават да жертваш Johrail's Silencer, чието положително деиствие е, че си контрирал карта струваща 2 кристала!!!
Същото важи за 2 карти от по 3 кристала и т.н... и т.н...
Отгоре на всичко картата е легендарна, което означава, че спада към редките, на които така силно се надяваш от бустерите.
В Magic the gathering си позволяваха да пускат напълно неизползваеми карти към редките с които разочароваха хората, но там и изобилието беше огромно. А тук все още имаме по 40+- карти на цвят\вид и смисъла да се пускат карти пълнеж е просто изхабяване на хубав арт за нещо безсмислено.

- Vegatation Blockade – Накратко заклинание струващо 3 кристала, чийто ефект е да оскъпи с 2 кристала следващата карта-същество на опонента!
Аз ли нещо не съм в час или действително тези две карти са недомислени?
sirK
 
Posts: 2
Joined: Sat Mar 28, 2015 5:55 pm

Re: Коментар относно две карти

Postby Lord Hakkera » Sun Mar 29, 2015 8:32 am

Здравей,

Първо, надявам се скоро да получиш бета ключ и да имаш възможността да пробваш играта. Найстина е доста интересна и галерията с карти определено не показва пълният й потенциал - особено, когато става въпрос за синергии. ;)

На другата тема - да, правилно си разбрал картите. Няма да се впускам в дискусия за баланс, но, да, ефектите им са доста намалени поради страха от създаване на NPE декове (мисли Stax). Ресурс контрола и "soft/hard lock"-овете нямат особено присъствие и мисля, че това е позитив.

Като п.с. :
sirK wrote:В Magic the gathering...

...съществува Decree of Silence - това, което Silencer-a много лесно можеше да бъде ;)
User avatar
Lord Hakkera
 
Posts: 57
Joined: Sun Feb 22, 2015 4:57 pm

Re: Коментар относно две карти

Postby sirK » Sun Mar 29, 2015 5:07 pm

Не мисля, че баланса изисква от определени карти да бъдат неизползваеми.
Ако тип карта\ефект се предвижда да бъде прекалено силна в определен тип декове с определена синергия, то при всеки случай трябва да има начин да се балансира до степен, че да е не толкова overpowered в предвидения дек и все пак използваема. В противен случай то няма смисъл да се създава карта, която да е абсолютно нежелана и излишна без значение дека.
Да обсъдиме три различни варианта на Johrail's Silencer:
- Първи и най-неприемлив е да махнеме правилото, което не и позволява да получава допълнителна енергия. Поради множеството Wisdow карти, даващи възможност да допълваш и прехвърляш енергия от карта на карта това ще даде възможност на Johrail's Silencer да контрира всичко що съперника се опита да играе и ще обезсмисли играта.
- Второ ако отнемеме противниковия контрол над картата като дадеме възможноста за избор на цел (“you MAY pay”). Така ще имаме артефакт позволяващ ни да контрираме карта\карти на стойност 5 кристала и докато не използваме и последната точка енергия или не бъде унищожена, тя ще стой в игра.
- Трето като и сложиме примерно 7 точки енергия за да стане значително по-трудна за контриране от противника.
За мен и втори и трети вариант са приемливи, като ще я направят полезна.
Все пак картата е легендарна, рядка и изисква много висок левел, което означава, че трябва да е поне една идея по силна и полезна от останалите карти.

Надявам се да не засегна никой, играта е в процес, форума има нужда от активност а аз съм човек, който обича да споделя идеи било то полезни или не толкова за другите :)
Специални благодарности на ViktorKitov, който беше така добър да ми прати ключ и да отвори вратите... почва се :twisted:
sirK
 
Posts: 2
Joined: Sat Mar 28, 2015 5:55 pm

Re: Коментар относно две карти

Postby krip » Sun Mar 29, 2015 5:23 pm

sirK няма никой да засегнеш : )

Надявам се да не се засегнеш и ти, ако те питам - наистина ли даваш дизайн предложения за игра, която не си играл? Spellweaver не е MTG.

Аз лично ползвам Johrail's Silencer и Vegetation Blockade в дековете си. И двете карти работят добре и си струват цената.

Опонента ти може лесно да я контрира, като примерно играе първо карта струваща 2 кристала (5-2=3енергия), която бива контрирана след което играе карта струваща 4+ кристала, която поради невъзможноста да платиш в енергия и контрираш те задължават да жертваш Johrail's Silencer, чието положително деиствие е, че си контрирал карта струваща 2 кристала!!!
Същото важи за 2 карти от по 3 кристала и т.н... и т.н...


Градиш теорията си на хипотетични "ако противника има еди какво си". Да обаче противникът ти може и да има може и да няма тези карти т.е. играта може и да не се развие всеки път в частния случай, за който ти говориш. Да, в най-лошият случай може и да стане така, но в най-добрия ще лишиш противника ти от 5 мана и 1-3 карти. Което е game changing както се казва. Така че монетата има и друга страна : )
Shhh! Shhhh! Please, be quiet... respect the developers!

Spellweaver
creative/producer/odd job guy
User avatar
krip
 
Posts: 761
Joined: Sun Jan 11, 2015 6:54 pm


Return to Български

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group