The forums are closed as we are moving all discussions into Discord.

Join our Discord server by following this link.

Възможен ли е блок с две същества?

Форум на български език

Възможен ли е блок с две същества?

Postby -RVG- » Sat Mar 21, 2015 11:44 pm

Здравейте, интересува ме възможно ли е атакуващо същество да се блокира с две същества, не намирам начин да го направя. Знам, че е възможна атака 2 върху 1, освен това понякога АИ-то сменя атакуваното същество с абсолютно същото, може би се опитва да блокира с двете?
-RVG-

Re: Възможен ли е блок с две същества?

Postby Lord Hakkera » Sun Mar 22, 2015 12:21 am

Възможно е да се блокира с 2 същества, да. Причината да има объркване е защото атакувани същества не могат да участват в защитата веднъж щом някой друг блокира. С други думи:

-Имам същество А и Б. Противникът има същество В.
-Същество В атакува моето същество А, аз решавам да блокирам със същество Б.
-Същество А ("атакуваното") не може да участва като защитник (не само в тази, но и в други евентуални битки в същият ход), тъй като е било атакувано "директно" този ход.

Не знам колко ясен е примерът, но вероятно това е причината да не успяваш да блокираш с 2 същества. В случай, че имаш повече от 1 същество, което не е атакувано, начинът да блокираш с повече от 1 е просто да блокираш по стандартният начин (с преместване на стрелката върху атакуващото същество) с всяко същество, което желаеш да участва в защитата. Имай в предвид, че атаката (damage-а) на блокираното същество ще се нанесе върху защитниците в реда, в който си ги обявил. С други думи, първото създание, което си позочил като защитник ще поеме първият удар ;)
Lord Hakkera

Postby -RVG- » Sun Mar 22, 2015 1:19 am

T.E. мога да блокирам само с 2 други същества, без да ползвам това, което е атакувано?
Ако ползваме примера - имам А, Б, В, противникът атакува А, ако искам да блокирам с 2 същества то трябва да блокирам с Б и В?
-RVG-

Postby KIKI4A » Sun Mar 22, 2015 8:46 am

Да. Малко е странно, ама имайки в предвид, че можеш свободно да блокираш и атакуваш неща, реално е доста добре измислено. Ако това правило не беше по този начин, атакуването щеше да е много трудно.
KIKI4A

Postby -RVG- » Sun Mar 22, 2015 12:38 pm

Трябва обаче задължително да се вкара в туториала, доста трудно би било да го откриеш сам това :)
-RVG-

Postby ViktorKitov » Sun Mar 22, 2015 12:53 pm

-RVG- wrote:Трябва обаче задължително да се вкара в туториала, доста трудно би било да го откриеш сам това :)

Добра идея, но хората си казаха, че засега работят по критичните бъгове.

Все пак съм съм абсолютно съгласен, тъториалът е много важен, особено, за free to play игри.
ViktorKitov

Postby krip » Sun Mar 22, 2015 6:39 pm

Момчета, подготвяме цяла Туториал Кампания с няколко мисии, в която ще се опитаме да обясним и по-сложните механики освен основите. Тя ще има и история, която ще служи за прелюдия към основните кампании. За съжаление, не можем да обещаем кога ще пристигне. Засега, ако имате въпроси питайте във форума - все ще се намери някой да ви помогне.

Поздрави!
Shhh! Shhhh! Please, be quiet... respect the developers!

Spellweaver
creative/producer/odd job guy
krip

Postby -RVG- » Mon Mar 23, 2015 12:51 am

Да не отварям нова тема за всеки въпрос - ще питам тук. Гледам един пич си ползваше Thоrough Study всеки ход,въпреки че се трябва да е 1 от 3, пробвах аз да ползвам 2 мана доминън умението с weakness counter като уж ми трябваше още 1 ход и стана, пишеше 1 върху него, след товас изписа 3, бъг ли е или просто аз не знам как точно работят уменията на героите?
-RVG-

Postby ViktorKitov » Mon Mar 23, 2015 1:16 am

-RVG- wrote:Да не отварям нова тема за всеки въпрос - ще питам тук. Гледам един пич си ползваше Thоrough Study всеки ход,въпреки че се трябва да е 1 от 3, пробвах аз да ползвам 2 мана доминън умението с weakness counter като уж ми трябваше още 1 ход и стана, пишеше 1 върху него, след товас изписа 3, бъг ли е или просто аз не знам как точно работят уменията на героите?

Thоrough Study изисква 3 мана и има cooldown 1 ход, предполагам това те е объркало.

Weakness изисква 2 мана и има cooldown 3 хода.
ViktorKitov

Postby -RVG- » Mon Mar 23, 2015 1:28 am

Да, за study вероятно това ме е объркало - цифрата, която пише върху иконата на умението, какво репрезентира? Върху weakness пишеше 1, използвах го и пишеше 3 след това, т.е. не отговаря нито на маната, нито на ходовете?
ЕДИТ :
Със сигурност е бъг, сега го тествах, цифрата показва ходовете , които остават докато може да се ползва, но мен ме остави да го ползвам на 1 и след това цифрата стана 3. Сега при теста не можах обаче, т.е. явно не става всеки път, но има някакъв вариант при който може да се ползва умение без да е изтекло времето, напълно съм сигурен, че пишеше 1 като го ползах.
Last edited by -RVG- on Mon Mar 23, 2015 2:07 am, edited 1 time in total.
-RVG-

Next

Return to Български