Здравейте,
затаен в очакване на своя бета ключ си позволих да разгледам излезналите до момента карти и бих искал да коментирам две от тях.
Това са Johrail's Silencer (Wisdow Artifact) и Vegatation Blockade (Nature Spell) в които аз не виждам никакъв смисъл и приложение, но нека разберем дали правилно ги разбирам:
- Johrail's Silencer – Артефакта изисква четвърти левел и струва четири кристала. Има пет точки енергия, като не може да получава допълнителни!
Текста гласи - всеки път, когато противников герой играе не-shrine карта, ти трябва да платиш нейната цена кристали в точки енергия за да я контрираш, а ако нямаш толкова енергия в Johrail's Silencer го жертваш.
Обобщено имаме скъп артефакт, чиято енергия не може да се зарежда и чиито ефект не може да се контролира. Опонента ти може лесно да я контрира, като примерно играе първо карта струваща 2 кристала (5-2=3енергия), която бива контрирана след което играе карта струваща 4+ кристала, която поради невъзможноста да платиш в енергия и контрираш те задължават да жертваш Johrail's Silencer, чието положително деиствие е, че си контрирал карта струваща 2 кристала!!!
Същото важи за 2 карти от по 3 кристала и т.н... и т.н...
Отгоре на всичко картата е легендарна, което означава, че спада към редките, на които така силно се надяваш от бустерите.
В Magic the gathering си позволяваха да пускат напълно неизползваеми карти към редките с които разочароваха хората, но там и изобилието беше огромно. А тук все още имаме по 40+- карти на цвят\вид и смисъла да се пускат карти пълнеж е просто изхабяване на хубав арт за нещо безсмислено.
- Vegatation Blockade – Накратко заклинание струващо 3 кристала, чийто ефект е да оскъпи с 2 кристала следващата карта-същество на опонента!
Аз ли нещо не съм в час или действително тези две карти са недомислени?